НОВИНИ

Горить свіча і пам'яті сльоза,

Додолу з неї краплями стікає,

Земля ридає, плачуть небеса,

Героїв Україна пам'ятає.

 18 лютого учні 7-9 класів ліцею 16 долучились до Всесвітньої тихої акції "Ангели пам'яті -2022", яка проходить щорічно з 2014 року за підтримки Національного музею Революції Гідності.   Діти виготовили та розвісили на деревах ангелів,  які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам'ять, віру в перемогу світла над темрявою. 
Слава Україні!    Слава Героям Небесної Сотні




Сьогодні  Україна

вперше відзначила День єднання!

     ЄДНАЙМОСЯ!  РАЗОМ - МИ СИЛА!

         З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем Єднання.
    Нинішній етап нашої боротьби за незалежність та територіальну цілісність, змушують згадати цінний та водночас простий принцип: наша сила - в єдності заради досягнення спільних цілей та прагнень!



Шевченківські дні

Стало доброю традицією проводити у Дрогобицькій спеціалізованій школі І - ІІІ ступенів № 16 у день народження та пам'яті Кобзаря Шевченківські дні у початкових класах. Цього року вони були особливими. Адже на нашій рідній українській землі йде війна - жорстока, загарбницька. У свій час Шевченко - пророк застерігав усіх українців бути пильними, берегти та любити свій рідний край.

Розпочався тиждень виставкою ,, Уклін тобі, Тарасе!'', яку підготували і організували у кабінетах учителі початкових класів разом з учнями.

Традиційно була представлена виставка ілюстрацій до творів Т. Г. Шевченка.

На урочистих тематичних лінійках ,, Незабутній Шевченко'', які відбулися 26 березня у вестибюлях школи, було оголошено учням про відкриття тижня у початковій школі та ознайомлено з планом заходів. Школярі також читали вірші поета. Кращих читців було нагороджено грамотами.

27 березня Шевченківський тиждень продовжився яскравою літературно - музичною композицією ,, У серці з Кобзарем'', яку підготували вчителька початкових класів Козак Віра Володимирівна та вчителька музики Матвієнко Галина Миколаївна. На заході звучали пісні на слова Шевченка такі, як ,, Зацвіла в долині'', ,, Плавай, плавай, лебедоньку'', ,, Якби мені черевички'', ,,Зоре моя вечірняя'', ,, Гамалія'', ,, Садок вишневий''. Діти співали асамблево, акапельно, декламували вірші. Завершилася композиція хоровим співом ,, На високій дуже кручі''.

Серйозно і відповідально поставились до проведення позакласних виховних заходів ,, Вічний, як народ '' та ,, І став для нас Шевченко заповітом'', які пройшли 29 і 30 березня, вчителі початкових класів Посоленик Оксана Тарасівна та Яворська Надія Мирославівна разом з учителями музики Матвієнко Г.М. та Хмілем Степаном Петровичем, вчителем хореографії Шахсіновою Тетяною Володимирівною й акомпаніатором Кричковським Володимиром Миколайовичем.

На цих заходах учні 3 - Д та 3 - Б класів разом з учителями та батьками натхненно декламували , артистично та пристрасно інсценізували вірші Т. Шевченка, задушевно співали. Ці виступи довели, що слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця дітей і їхніх батьків образністю, мудрістю, силою віри у щасливе майбутнє України.

Шевченківський тиждень у початкових класах пройшов на висому рівні. Усі заплановані заходи було проведено вчасно та результативно. Цього року у школі № 16 учнями і вчителями було зведено нерукотворний пам'ятник великому Кобзареві.

Дякуємо, що ви довіряєте навчання ваших дітей нам. Педагогічний колектив Дрогобицької спеціалізованої школи І - ІІІ ступенів № 16 робить усе можливе, щоб ваші діти отримали якісну освіту, щоб під час навчання вони почувалися безпечно та комфортно, були успішними в житті, а ви були задоволені і спокійні за ваших дітей сьогодні і в майбутньому.

Кнопки для перегляду документів:

Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати